Horváth Rozi őrölt babérlevél 10 g

Horváth Rozi őrölt babérlevél 10 g
3-5 munkanap
200 Ft
Horváth Rozi őrölt babérlevél 10 g
Részletek

Receptek

Tradicionális ízeink újragondolva

Csicsókasaláta

1óra
Elkészítés: könnyű
Költség: olcsó

Hozzávalók: 1 kg csicsóka, 2 ek olívaolaj, 1 ek fehérborecet, 1 kk só, frissen őrölt bors, 1 kk Horváth Rozi őrölt babérlevél.

Elkészítése: A csicsókat 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük. A héja ilyenkor teljesen megbarnul, a húsa karamellizálódni kezd, amiről édeskés-füstös aromát kap.

Mikor teljesen kihűlt, kanállal kikaparjuk a húst a héjból. Az olajat, ecetet, sót, borsot és az őrölt babérlevelet egy tálban simára keverjük egy evőkanál vízzel. Óvatosan a csicsókához forgatjuk, legalább 1 órát állni hagyjuk. Intenzív ízű köret, ezért kevésbé hangsúlyos húsokhoz, csirkéhez, pulykához, natúr sertéshúsokhoz ajánljuk.

Tipp: Főtt burgonyával vagy tejszínnel lehet lágyabbá tenni az ízeket, így önálló fogásként is megállja a helyét.

Adatok
Márka
Horváth Rozi
Cikkszám
5995863030095
Tömeg
10 g/darab