Tradicionális ízeink újragondolva
Fehérborsos gombamártás
45 p
Elkészítés: könnyű
Költség: olcsó
Hozzávalók:
500 g csiperke vagy laskagomba, 2 ek olaj, 1 kis fej hagyma, 1 kk Horváth Rozi őrölt fehérbors, fél csokor petrezselyem, 1 kk só, 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk és vastag szeletekre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és forró olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát és magas lángon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk a Horváth Rozi őrölt fehérborssal és lefedve 5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, végül megszórjuk friss petrezselyemmel. Pirítós kenyérrel, rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Tipp:
A fehérbors enyhe csípőssége nagyon jól illik a gombához, tejszínes mártásokhoz, sült zöldségekhez.