A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tradicionális ízeink újragondolva
Májpástétom
45p
Elkészítés: közepes
Költség: átlagos
Hozzávalók: Fél kg szárnyas vagy sertésmáj, 20 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, 2 nagy gerezd fokhagyma, 1,5 ek Horváth Rozi őrölt majoranna, 1 tk őrölt bors, 1 tk só, 2 dl fehérbor.
Elkészítése: A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha megpirultak, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott májat, gyorsan körbesütjük. Felöntjük a borral, fűszerezzük borssal és majorannával, majd fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, majd turmixgéppel vagy botmixerrel simára keverjük. Ha kell, tovább fűszerezzük. Üvegekbe töltve, néhány kanál olvasztott kacsa- vagy libazsírral lefedve akár hetekig eláll.
Tipp: Egy kiskanálnyi virágméz még jobban kiemeli a máj ízét.