A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tradicionális ízeink újragondolva
Sárgaborsó krémleves
45p
Elkészítés: közepes
Költség: átlagos
Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 kk Horváth Rozi őrölt sáfrányos szeklice, 1,5 liter zöldségalaplé, 1 dl tejszín, 1 tk fehérborecet.
Elkészítése: A hagymát az olajon puhára dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a sárgaborsót. Alaposan összeforgatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd felöntjük a zöldségalaplével. 15-20 percig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ekkor botmixerrel simára turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a fehérborecetet. Forrón és hidegen is fogyasztható.
Tipp: Tálaláskor díszítsük néhány csepp olívaolajjal és friss korianderzölddel.