A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Sült fahéjas körte vanília fagylalttal
Hozzávalók 2 fő részére:
2 nem túl puha körte, 2 db Kotányi Fahéjrúd, 1 EK vaj, 2 db csillagánizs, 2 EK virágméz, kevés citromlé, 2 gombóc vaníliafagylalt, mentalevél díszítéshez
Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, félbe vágjuk, magházukat eltávolítjuk. A körtéket vajon megpároljuk, hozzáadjuk a fahéjat, csillagánizst, citromlevet és mézzel megcsurgatjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon, 4-5 percig sütjük. Vaníliafagylalttal, a sütéskor keletkezett lével meglocsolva és mentával díszítve tálaljuk.
Tipp:
Érett őszibarackból elkészítve is kitűnő.