Fokhagyma
Jódozott konyhasó
Petrezselyem
Kapor
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
|
100 g-ban |
evőkanálban (5 ml) |
Energia (kJ/kcal) |
891/213 |
38/9 |
Fehérje (g) |
10,1 |
0,4 |
Szénhidrát (g) |
39,0 |
1,7 |
Zsír (g) |
0,4 |
<0,1 |
|
per 100g |
|
evőkanálban (5 ml) |
Energia (kJ) |
891 |
|
38 |
Energia (kcal) |
213 |
|
9 |
Fehérje (g) |
10.1 |
|
0.4 |
Szénhidrát (g) |
39 |
|
1.7 |
Zsír (g) |
0.4 |
|
<0.1 |
Pecsenye fokhagymás cukkinivel
Hozzávalók 4 fő részére:
1 kg sertéskaraj, 1 csomag Kotányi Fokhagymás pecsenye fűszerkeverék, 1 EK zsír, 4 gerezd fokhagyma, 2 cukkini kockára vágva, só, Kotányi Fehérbors őrölt
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, enyhén klopfoljuk meg, szórjuk meg Kotányi Fokhagyás pecsenye fűszerkeverékkel és hagyjuk rövid ideig állni. Kenjük meg a szeleteket kevés zsírral, majd egy lábasba helyezzük a húsokat, kevés vizet öntsük alá. Kb. 70 percig fedő alatt puhára pároljuk, majd az utolsó 15 percben adjuk hozzá a fokhagymát és a cukkinikockákat. A húsokat pirítsuk meg szép aranybarnára. Sóval és borssal utóízesíthetjük.
Tipp:
Párolt rizzsel és káposztasalátával tálaljuk.