Jódozott konyhasó
Vöröshagyma
Paprika
Fokhagyma
Oregánó
Cukor
Bors
Ízfokozó nátrium-glutamát
Rozmaring
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó üzemben készült.
|
100 g-ban |
evőkanálban (5 ml) |
Energia (kJ/kcal) |
938/224 |
31/8 |
Fehérje (g) |
10,1 |
0,3 |
Szénhidrát (g) |
37,1 |
1,2 |
Zsír (g) |
3,5 |
0,1 |
|
per 100g |
|
evőkanálban (5 ml) |
Energia (kJ) |
938 |
|
31 |
Energia (kcal) |
224 |
|
8 |
Fehérje (g) |
10.1 |
|
0.3 |
Szénhidrát (g) |
37.1 |
|
1.2 |
Zsír (g) |
3.5 |
|
0.1 |
Receptötletünk:
Gyros lilahagymával és olívabogyóval
Hozzávalók 2 fő részére:
300 g sertéshús, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál Kotányi Görög sültek fűszerkeverék, 1 lilahagyma, 2 evőkanál fekete olívabogyó, 2 evőkanál hámozott, magozott, kis darabokra vágott paradicsom
Elkészítés:
A húst csíkozzuk fel és forgassuk meg Kotányi Görög sültek fűszerkeverékben. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk karikákra. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel és a húst pirítsuk át benne, majd a vöröshagyma karikákkal süssük tovább rövid ideig. Végül adjuk hozzá az olívabogyókat és a paradicsomot.
Tipp:
Tsatsikivel és friss kenyérrel tálaljuk! Kali oreksi!