Chili
Paprika
Római kömény
Jódozott konyhasó
Fokhagyma
Oregánó bors
Cayenne bors
Színezőanyag: paprikakivonat
Csomósodásgátló: E551
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
|
100 g-ban |
evőkanálban (5 ml) |
Energia (kJ/kcal) |
1426/341 |
43/10 |
Fehérje (g) |
10,2 |
0,3 |
Szénhidrát (g) |
31,8 |
1,0 |
Zsír (g) |
14,7 |
0,4 |
|
per 100g |
|
evőkanálban (5 ml) |
Energia (kJ) |
1426 |
|
43 |
Energia (kcal) |
341 |
|
10 |
Fehérje (g) |
10.2 |
|
0.3 |
Szénhidrát (g) |
31.8 |
|
1 |
Zsír (g) |
14.7 |
|
0.4 |
Receptötletünk:
Chilis bab kétféle babbal
Hozzávalók 2 fő részére:
200 g apró kockára vágott vagy darált borjúhús, 1 db finomra vágott vöröshagyma, 1 db zúzott fokhagymagerezd, 1 evőkanál paradicsomsűrítmény, 1 evőkanál Kotányi Chilis bab fűszerkeverék, 1 kis konzerv vörösbab, 1 kis konzerv fehérbab, 1 kis konzerv kukorica, só, bors, víz a felöntéshez
Elkészítés:
A vöröshagymát kevés olajon pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a húst és a fokhagymát, rövid ideig pirítsuk együtt, sózzuk, borsozzuk. Keverjük el a paradicsompürével és a chilis bab fűszerkeverékkel, öntsünk hozzá kevés vizet és kb. 40 percig, közepes lángon pároljuk. Adjuk hozzá a babot és a kukoricát majd kb. 10 percig főzzük tovább. Ízesíthetjük még ízlé szerint chilivel. Tejföllel és fehér kenyérrel tálaljuk.
Tipp:
A chilis babot színesíthetjük paradicsom- és paprikadarabokkal.