Kurkuma
Koriander
Görögszéna
Gyömbér
Római kömény
Jódozott konyhasó
Burgonyakeményítő
Cayenne bors
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó üzemben készült.
|
100 g-ban |
evőkanálban (5 ml) |
Energia (kJ/kcal) |
1468/358 |
44/11 |
Fehérje (g) |
11,6 |
0,3 |
Szénhidrát (g) |
44,8 |
1,3 |
Zsír (g) |
10,8 |
0,3 |
|
per 100g |
|
evőkanálban (5 ml) |
Energia (kJ) |
1468 |
|
44 |
Energia (kcal) |
358 |
|
11 |
Fehérje (g) |
11.6 |
|
0.3 |
Szénhidrát (g) |
44.8 |
|
1.3 |
Zsír (g) |
10.8 |
|
0.3 |
Receptötletünk:
Pirított garnéla curry-s rizzsel
Hozzávalók 2 fő részére:
6 nagyobb, tisztított garnéla, só, kevés citromlé, 2 EK olívaolaj, a curry-s rizshez: 1 bögre hosszúszemű rizs, 1,5 bögre forró víz, 1 TK Kotányi Currypor fűszerkeverék, só, 1 fej szeletelt vöröshagyma, 1 EK vaj, 1 EK mazsola, 1 EK pirított mandula
Elkészítés:
A hagymát vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a rizst és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a Kotányi Curryport és forró vizet. A maradék alapanyagokat hozzáadjuk és lefedve, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Ha elkészült, egy villával felverjük. A garnélákat megsózzuk, citromlevet csöpögtetünk rá és mindkét oldalát forró olívaolajban ropogósra sütjük. Melegen a curry-s rizzsel tálaljuk.
Tipp:
A garnélákat egy kis korianderrel is ízesíthetjük.