Kotányi őrölt fahéj 25 g

Kotányi őrölt fahéj 25 g
3-5 munkanap
293 Ft
Kotányi őrölt fahéj 25 g
Részletek

Összetevők

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

Tápanyagok
100 g-ban evőkanálban (5 ml)
Energia (kJ/kcal) 1343/321 34/8
Fehérje (g) 3,9 0,1
Szénhidrát (g) 56,0 1,4
Zsír (g) 3,2 0,1
Számított tápanyagértékek
per 100g
Energia (kJ) 1343 34
Energia (kcal) 321 8
Fehérje (g) 3.9 0.1
Szénhidrát (g) 56 1.4
Zsír (g) 3.2 0.1

Receptek

Receptötletünk:

Szilvás fahéjas sütemény

Hozzávalók (1 tepsihez):
250 g lágy vaj, 1 csipet só, 1 csapott EK Kotányi Fahéj őrölt, 1 csomag Kotányi Vaníliás Cukor, 1 citrom héja, 100 g porcukor, 5 tojássárga, 5 tojásfehérje, 100 g kristálycukor, 250 g átszitált liszt, 1 kg magozott, félbevágott szilva, 2 EK szeletelt mandula, porcukor a sütemény megszórásához

Elkészítés:
A vajat a fűszerekkel, citromhéjjal, tojássárgájával, porcukorral habosra keverjük, óvatosan hozzákeverjük a cukorral felvert tojásfehérjéket. Végül hozzáadjuk kis adagokban a lisztet úgy, hogy a habot ne törjük össze. Ujjnyi vastagságban a tésztát elsimítjuk a tepsiben, beleszórjuk a szilvát és a manduladarabokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, porcukorral megszórjuk.

Tipp:
Tálaljuk vaníliaszósszal. Az évszaknak megfelelő gyümölcsökkel is helyettesítheti a szilvát, mint pl. meggy, barack, alma, körte.

Adatok
Márka
Kotányi
Cikkszám
5995863015658
Tömeg
13 g/darab