A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
|
100 g-ban |
evőkanálban (5 ml) |
Energia (kJ/kcal) |
1343/321 |
34/8 |
Fehérje (g) |
3,9 |
0,1 |
Szénhidrát (g) |
56,0 |
1,4 |
Zsír (g) |
3,2 |
0,1 |
|
per 100g |
|
|
Energia (kJ) |
1343 |
|
34 |
Energia (kcal) |
321 |
|
8 |
Fehérje (g) |
3.9 |
|
0.1 |
Szénhidrát (g) |
56 |
|
1.4 |
Zsír (g) |
3.2 |
|
0.1 |
Receptötletünk:
Szilvás fahéjas sütemény
Hozzávalók (1 tepsihez):
250 g lágy vaj, 1 csipet só, 1 csapott EK Kotányi Fahéj őrölt, 1 csomag Kotányi Vaníliás Cukor, 1 citrom héja, 100 g porcukor, 5 tojássárga, 5 tojásfehérje, 100 g kristálycukor, 250 g átszitált liszt, 1 kg magozott, félbevágott szilva, 2 EK szeletelt mandula, porcukor a sütemény megszórásához
Elkészítés:
A vajat a fűszerekkel, citromhéjjal, tojássárgájával, porcukorral habosra keverjük, óvatosan hozzákeverjük a cukorral felvert tojásfehérjéket. Végül hozzáadjuk kis adagokban a lisztet úgy, hogy a habot ne törjük össze. Ujjnyi vastagságban a tésztát elsimítjuk a tepsiben, beleszórjuk a szilvát és a manduladarabokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Tálaljuk vaníliaszósszal. Az évszaknak megfelelő gyümölcsökkel is helyettesítheti a szilvát, mint pl. meggy, barack, alma, körte.