A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Borsos francia pizza póréhagymával
Hozzávalók 2 fő részére:
300 g liszt, 200 g puha vaj, 1 tojás, 1 EK Kotányi feketebors őrölt, só, 1 TK Kotányi majoranna, 2 szál póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 EK vaj
Az öntethez: 1/8 l tej, 1/8 l tejszín, 2 tojás, 1 csipet só, Kotányi szerecsendió őrölt, 1 EK felaprított petrezselyem, 2 EK morzsolt emmentáli sajt
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, tojással és a fűszerekkel eldolgozzuk, majd a tésztát 1 óráig hűtőbe tesszük, A vörös- és póréhagymát apróra vágjuk és vajban megpirítjuk. A tésztát kinyújtjuk, sütőformát kibéleljük vele, megszurkáljuk, alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 190 fokon 7-8 percig sütjük. Levesszük a fóliát és rákenjük a pirított hagymát, majd az elkészített öntetet is ráöntjük és 20 percig tovább sütjük.
Tipp:
Tálaljuk friss, zsenge fejes salátával.